Selen 120 2-fazni DEPO

Dvofazne DEPO tablete, sa produženim delovanjem
Dodatak ishrani
Selen 120 2-fazni DEPO
Selen 120 2-fazni DEPO
Selen 120 2-fazni DEPO
Selen 120 2-fazni DEPO

  • Selen pomaže u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.
  • Selen doprinosi pravilnoj funkciji imunog sistema i štitne žlezde.
  • 2-fazna depo tableta: 24 µg selena se oslobađa odmah + 96 µg selena u formi depo oblika ima produženo oslobađanje.
bez glutena
bez glutena
bez laktoze
bez laktoze
vegan
vegan

Selen podržava pravilnu funkciju imunog sistema kao i štitne žlezde.

Optimalno snabdevanje vitaminima i elementima u tragovima je važan preduslov za dobrobit i vitalnost našeg tela. To uključuje i dovoljno snabdevanje elementom u tragovima selenom.

Selen pomaže u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema.

Ljudsko telo ne može samo da proizvodi selen. Zbog toga, selen treba redovno i u dovoljnim količinama unositi putem ishrane. Međutim, unos selena putem ishrane nije uvek optimalan kod neuravnotežene ishrane.

Šta nudi 2-fazni DEPO-sistem?

Tablete se sastoje od 2 različita sloja zahvaljujući specijalno razvijenom postupku proizvodnje. 2-fazni sistem Doppelherz funkcioniše po principu „brzog oslobađanja hranljivih materija“ i „dugotrajnog oslobađanja hranljivih materija“.

Princip:

U drugoj fazi, kao rezervoar hranljivih materija, selen se postepeno oslobađa tokom više sati i na taj način se telu obezbeđuje u manjim "porcijama" tokom dana. Nasuprot tome, selen iz prve faze se brže oslobađa i može biti dostupniji telu u kraćem vremenskom roku.

Sastav
Sastojci
u tableti
% NRV*
Selen
120 µg
218%
* Referentne vrednosti nutrijenata prema EU uredbi 1169/2011
Preporuka za upotrebu

Svakodnevno popiti 1 tabletu sa dovoljno tečnosti, bez žvakanja.

Napomena

Nije pogodno za decu i adolescente, trudnice i dojilje. Čuvati van domašaja male dece. Ostale dodatke ishrani ili lekove koji sadrže selen ne treba uzimati bez konsultacije sa lekarom.

Sastojci

Punilo dikalcijum fosfat, sredstvo za oblaganje hidroksipropilmetilceluloza, punilo mikrokristalna celuloza, modifikovani skrob, sredstvo za razdvajanje jestive masne kiseline, sredstvo za razdvajanje magnezijumove soli jestivih masnih kiselina, boja riboflavin-5'-fosfat, sredstvo za oblaganje hidroksipropilceluloza, boja oksidi i hidroksidi gvožđa, sredstvo za razdvajanje umrežena karboksimetilceluloza, sredstvo za razdvajanje talk, sredstvo za razdvajanje silicijum dioksid, kokosovo ulje, natrijum selenit.

GTIN: 4009932133875