Zaštita životne okoline u Doppelherz-u

U Doppelherz-u, održivost i zaštita životne okoline su bliske našim srcima već dugo vremena. Više od 20 godina, posebnu pažnju posvećujemo očuvanju resursa.
100 Jahre Doppelherz verschiedene Produkte

Kada su u pitanju globalno zagrevanje i emisije ugljen-dioksida izazvane ljudskim faktorom snosimo veliku društvenu odgovornost, ne samo kao brend Doppelherz već i na nivou čitave kompanije Queisser Pharma GmbH & Co. KG. Stoga, smanjenje i neutralisanje emisija ugljen-dioksida su nam podjednako važne kao i izbegavanje upotrebe plastike u pakovanjima naših proizvoda.

Mi smo klimatski neutralni

U Queisser Pharma GmbH & Co. KG svi proizvodi su klimatski neutralni. Naš dugoročni cilj jeste da još više smanjimo upotrebu materijala za pakovanje a u zamenu za to koristimo više održivih materijala. Dosadašnje uštede i dugoročno smanjenje materijala za pakovanje govori u prilog tome da aktivno doprinosimo zaštiti životne sredine i klime čak i u ovoj ranoj fazi.

Ugljen-dioksid se otpušta tokom proizvodnje pakovanja, količina koju pokušavamo da dodatno smanjimo u budućnosti. Nažalost, u toku procesa proizvodnje nemoguće je u potpunosti izbeći emisije ugljen-dioksida. Međutim, ovo uspevamo u potpunosti da neutrališemo, kroz finansiranje održivih projekata zajedno sa klimatskim stručnjacima u organizaciji ClimatePartner.

Konstantno radimo na iznalaženju rešenja kako bismo stvorili ekološke materijale za pakovanje naših proizvoda.

Sastojci i održivost

Najviši kriterijumi naših proizvoda uključuju visokokvalitetne sastojke. Razni standardi kvaliteta svedoče čistoći i održivosti naših sirovina i sastojaka.

PureMax tehnologija
PureMax pečat odobrenja dokazuje visok kvalitet i održivost ulja morske ribe. Posebna pažnja posvećena je i čistoći u proizvodnji omega-3 masti. Za ekstrakciju koncentrata, koristimo isključivo ribu iz održivih ribarskih postrojenja. Periodične kontrole i stručna mišljenja o koncentratima kao i o propisanim parametrima kvaliteta svedoče izuzetno visokom kvalitetu omega-3 koncentrata.

*PureMax je zaštitni znak kompanije Croda International PLC, England.

Proces Ekološke žetve
ECO Harmony Tehnologija** efektivno sprečava veći ulov prilikom ribarenja krila korišćenjem specijalnih mreža. Prema tome, kril se lovi na veoma nežan način u vodama oko Antartika. Čitav ulov se već na brodu odmah prerađuje pa se tako proizvodi veoma čisto ulje krila. Proces EKO-Žetve®** je jedan od retkih procesa za koje se pokazalo da nemaju negativan uticaj na populaciju krila i ekosistem.

** EKO-Žetva® je zaštitni znak kompanije Aker BioMarine.

Ekološka odgovornost

Veoma smo posvećeni očuvanju resursa zbog čega smo već 1997. godine obezbedili sertifikat u skladu sa sistemom upravljanja zaštitom životne sredine DIN EN ISO 14001. Cilj standarda je da kombinuje konstantno unapređenje poslovnih procesa ne utičući negativno na životnu sredinu, simultano se usklađujući sa zakonima o zaštiti životne sredine. Osim toga, jedna smo od prvih kompanija koja je dobila sertifikat Standarda za sistem menadžmenta energijom DIN EN 50001, još 2016. godine, u skladu sa svim zahtevima zahtjevima. Kao rezultat toga, uveli smo sistem menadžmenta energijom koji se bazira na evidenciji energetskih tokova u našoj kompaniji i proceni energetske efikasnosti. Ove procene su poslužile kao baza za tehnička merenja koja su nam pomogla u poboljšanju energetske efikasnosti. Na ovaj način uspostavljamo održiv pristup vodenim i energetskim resursima. U ovom trenutku, sertifikovanje se sprovodi u skladu sa DIN EN 16247-1, stoga nam oblast energetske efikasnosti ostaje važna tema u Queisser Pharma GmbH & Co. KG.

Celokupan proizvodni proces je takođe usklađen sa zakonskim okvirima. Odabir kvalitetnih sirovina, zatim redovne kontrole dobavljača, transportnih ruta i transportnih kompanija sa kojima imamo saradnju, se izvršavaju u skladu sa zaštitom životne okoline.

Queisser Pharma poslovne procese obavlja 100% koristeći zelenu struju koja nema negativan uticaj na životnu sredinu. Na ovaj način podržavamo zaštitu životne sredine. Zelena struja potiče iz obnovljivih izvora energije a dobija se iz hidroenergije.

Više informacija o merama zaštite životne sredine u kompaniji Queisser Pharma možete pronaći OVDE.

Neutralisanje emisije ugljen-dioksida

U saradnji sa ClimatePartner-om, ekspertom za zaštitu životne sredine, utvrdili smo emisije ugljen-dioksida naših poslovnih aktivnosti i inicirali redukcione mere te započeli neutralizaciju istih. Kao farmaceutska kompanija, nažalost nismo u mogućnosti u celosti ih izbeći ali zato preuzimamo punu odgovornost za iste i u potpunosti ih neutrališemo podržavanjem sertifikovanih projekata za zaštitu životne sredine.

Doppelherz Produkte sind Klimaneutral
Mere zaštite životne sredine

Queisser Pharma je klimatski neutralna kompanija. Smanjenje i neutralisanje emisije ugljen-dioksida je za nas jedan od prioriteta. Takođe, radimo i na umanjenju plastike u oblasti pakovanja.

Pošto nam je transparentnost veoma važna, naše investicije u različite projekte za zaštitu životne sredine se mogu videti putem “Klimaneutral” logoa na pakovanju i putem brojeva za praćenje na našim proizvodima.

Windenergie
Neutralisanje emisija ugljen-dioksida u kompaniji Queisser

Na globalnom niovu, podržavamo tri velika projekta za zaštitu životne sredine kroz različite mere u oblastima vjetroenergije, solarne energije i pijaće vode. Osim razvoja bez negativnog uticaja na životnu sredinu

Naši projekti za zaštitu životne okoline

Dokazano je da projekti za zaštitu životne sredine čuvaju gasove staklene bašte i značajno doprinose borbi protiv globalnog zagrijavanja. Oni takođe promovišu i održivi razvoj u zemljama u kojima se ti projekti sprovode, tako što povećavaju količine i dostupnost čiste pijaće vode, šire lokalnu infrastrukturu, stvaraju nova radna mesta i štite biodiverzitet. 

Na globalnom niovu, podržavamo tri velika projekta za zaštitu životne sredine kroz različite mere u oblastima vetroenergije, solarne energije i pijaće vode.

Vetroenergija u Bugarskoj
Putem korišćenja vetroenergije, energiju možemo generisati direktno bez upotrebe fosilnih goriva. U Bugarskoj, podržavamo projekat vetroenergije koji proizvodi obnovljivu energiju, doprinosi ekonomskoj revitalizaciji i održivom razvoju regiona. Pročitajte više na ww.climatepartner.com/1100

 

Pijaća voda u Ugandi
Nažalost, veliki broj ljudi na svetu nema jednostavan pristup pijaćoj vodi. Za mnoge porodice, prokuvavanje vode na otvorenoj vatri je neophodnost. Ovaj tip tretmana vode generiše emisije ugljen-dioksida i izaziva deforestizaciju velikih povrišina zemlje. Zbog toga, mi podržavamo pristup pijaćoj vodi u Ugandi, čuvajući gasove staklene baste i poboljšavajući kvalitet života lokalnog stanovništva. Pročitajte više na www.climatepartner.com/1092

Solarna energija u Kini
Energija iz solarnih ćelija nema emisija i ne koristi fosilna goriva. Podržavamo projekte u kineskoj provinciji Henan koja distribuira solarne peći. Ovo eliminše potrebu za pripremom hrane na pećima na ugalj i eliminiše zagađenje dimom u kolibama u kojima se koriste. Pročitajte više na www.climatepartner.com/108