Zdrava Kosa

+ cink + ekstrakt prosa
Dodatak ishrani
Zdrava Kosa

  • 300 µg biotina i 5 mg cinka za održavanje zdravlja kose
  • Bakar pomaže u održavanju boje kose
  • Ulje pšeničnih klica i ekstrakt semena prosa
bez laktoze
bez laktoze

Za snabdevanje kose hranljivim materijama

Lepa kosa je ideal lepote u našem društvu danas i važna je za naše samopuzdanje. Činimo sve da naša kosa izgleda dobro. Sušimo je fenom, farbamo ili izbeljujemo i koristimo sve vrste alata za oblikovanje. To ujedno znači da je i svakodnevno izlažemo dodatnom fizičkom stresu.

Bakar je vitalni element u tragovima i doprinosi održavanju normalne boje kose (pigmentacije).

Cink ima funkciju u deobi ćelija i doprinosi održavanju zdravlja kose.

Stvari koje treba znati o rastu kose

Razlike medju tipovima dlaka su velike, ali ima i nekoliko zajedničkih karakteristika: Dlaka je savitljiva rožnata nit, promera oko 0,1 mm, velike snage i elastičnosti.

Svaka dlaka je ugrađena u kožu folikulom dlake. Raste formiranjem novih ćelija. Ćelije se dele izuzetno brzo, oko pet puta brže od normalnih ćelija kože! Kosa raste oko jedan centimetar mesečno. Ako biste sabrali sve dlake, to bi rezultiralo ukupnim rastom kose od 30 m dnevno.

Dlaka ostaje na glavi oko 6 godina pre nego što otpadne. Tokom ovog vremena raste skoro neprekidno sve dok ne napravi relativno kasnu pauzu od nekoliko meseci, a zatim otpadne. Nova dlaka tada raste u istom korenu i postaje vidljiva nakon nekoliko meseci.

Zanimljivo je da broj dlaka na glavi zavisi od boje kose. Plavuše imaju oko 140.000 vlasi, smeđe oko 100.000 vlasi, a crvenokose oko 85.000 vlasi.

Sastav
Sastojci
u kapsuli
% NRV*
Cink
5 mg
50%
Bakar
0,15 mg
15%
Biotin
300 µg
600%
Pantotenska kiselina
9 mg
150%
Vitamin B6
1 mg
71%
Ekstrakt semena prosa
150 mg
**
Ulje pšeničnih klica
500 mg
**
* Referentne vrednosti nutrijenata prema EU uredbi 1169/2011
** Nisu dostupne referentne vrednosti hranljivih materija
Preporuka za upotrebu

Uzmite 1 kapsulu dnevno sa malo tečnosti bez žvakanja.

Napomena

Nije pogodno za decu mlađu od 12 godina.

Zbog količine od 5 mg cinka dnevno, treba izbegavati unos drugih dijetetskih suplemenata koji sadrže cink.

Biotin može uticati na nekoliko laboratorijskih testova. U zavisnosti od metode ispitivanja, ovo može dovesti do lažnih rezultata pregleda. Rizik od efekta je povećan kod dece i pacijenata sa bubrežnom insuficijencijom i povećava se sa većim dozama. Zbog toga, obavestite svog lekara da uzimate preparat koji sadrži biotin pre zakazivanja laboratorijskih testova. Lekar će tu informaciju uzeti u obzir prilikom tumačenja laboratorijskih testova.

Čuvati na suvom i ne iznad 25°C.

Sastojci

Ulje pšeničnih klica, želatin (goveđi), ekstrakt semena prosa, kokosovo ulje, ovlaživač glicerin, emulgator mono- i digliceridi masnih kiselina, humektant sorbitol, cink sulfat, emulgator lecitin (soja), kalcijum D-pantoteron inanat hidroksidi, piridoksin hidrogen sulfat, D-biotin

GTIN: 4009932007190