1. doppelherz.rs
  2. Proizvodi
  3. Energija & performanse
  4. Doppelherz aktiv Aminokiseline Vital

Aminokiseline Vital

Važni gradivni blokovi proteina za telo
Dodatak ishrani
Aminokiseline Vital
Aminokiseline Vital
Aminokiseline Vital
Aminokiseline Vital

  • Važni gradivni blokovi proteina za telo
  • Sa 12 aminokiselina, od kojih su 9 esencijalne aminokiseline
bez glutena
bez glutena
bez laktoze
bez laktoze

Aminokiseline - važne građevinske jedinice proteina za telo

Aminokiseline su najmanje jedinice proteina i prisutne su kao građevinski blok u svim ćelijama tela. Smatraju se neophodnim za mnoge metaboličke procese, uključujući transport i skladištenje hranljivih materija. Potreba za aminokiselinama zavisi od više faktora i može se povećati fizičkim naporom, neuravnoteženom ishranom ili stresom.

Hranom, čovek unosi različite proteine, kao što su meso, riba, jaja ili soja. Ovi proteini se u telu razgrađuju na svoje sastojke, nazvane aminokiseline, i zatim se prema određenom planu ponovo pretvaraju u telesne proteine. Na taj način, strukturalni telesni proteini nastaju iz proteinske ishrane. Zbog toga se aminokiseline nazivaju "građevinskim blokovima života".

Da li mogu biti povećane potrebe za aminokiselinama?

Naše telo redovno i u dovoljnim količinama zahteva proteine, jer ih može skladištiti samo u malim količinama. Količina proteina koju treba uneti zavisi od telesne mase.

Nemačko društvo za ishranu preporučuje dnevni unos od oko 0,9 grama proteina po kilogramu telesne mase. Dakle, potreba za proteinima osobe sa, na primer, 70 kilograma telesne mase iznosila bi oko 63 grama.

Određene životne situacije, poput stresa ili snažnog fizičkog napora, mogu povećati potrebu za proteinima. Fizički aktivne osobe trebalo bi da prilagode svoje potrebe za proteinima nivou napora i da unose više proteina u skladu s tim.

Takođe, tokom trudnoće i dojenja potreba je veća, jer nerođeno dete ili dojeno dete treba snabdeti esencijalnim proteinima za život.
Sa starenjem, dnevna potreba za kalorijama možda će se smanjiti, ali potreba za proteinima ostaje nepromenjena, jer naše telo zahteva proteine kako bi nadoknadilo moguće gubitke tkiva.

Najbolji način da se zadovolje potrebe za aminokiselinama jeste konzumacija raznovrsnih namirnica, jer različiti proizvodi mogu sadržavati različite aminokiseline u različitim količinama.

Sastav
Sastojci
u kapsuli
u 2 kapsula
L-Phenylalanin
29,4 mg
58,8 mg
L-Tyrosin
44,1 mg
88,2 mg
L-Tryptophan
18,4 mg
36,8 mg
L-Valin
52,5 mg
105 mg
L-Isoleucin
52,5 mg
105 mg
L-Leucin
105 mg
210 mg
L-Lysine
73,5 mg
147 mg
L-Arginine
52,5 mg
105 mg
L-Methionine
13,7 mg
27,4 mg
L-Cystein
54,6 mg
109,2 mg
L-Threonin
36,8 mg
73,6 mg
L-Histidin
42 mg
84 mg
Preporuka za upotrebu

Popiti dnevno 2 kapsule sa malo tečnosti, tokom obroka, bez žvakanja.

Napomena

Čuvati na suvom mestu i na temperaturi ispod 25°C. Nije pogodno za decu mlađu od 12 godina.

Sastojci

Punilo dikalcijski fosfat, želatin, L-Leucin 11,3 %, L-Lizin 9,7 %, L-Cistein 7,6 %, L-Valin 5,6 %, L-Izoleucin 5,6 %, L-Arginin 5,6 %, L-Tirozin 4,7 %, L-Histidin 4,5 %, L-Treonin 4 %, L-Fenilalanin 3,2 %, L-Triptofan 2 %, L-Metionin 1,5 %, sredstvo za sprečavanje lepljenja magnezijum-soli masnih kiselina i silicijum-dioksid, boja gvožđeoksidi i gvožđe hidroksidi.

Recenzije
Još uvek nije podneta nijedna ocena. Pošaljite svoju prvu recenziju ovde.
GTIN: 4009932007084